У Харківській облраді зафіксували спалах коронавірусу – ЗМІ

Читать на русском
У Харківській облраді зафіксували спалах коронавірусу, 20 осіб пішли на самоізоляцію, серед них і голова ради Сергій Чернов.

У Харківській облраді зафіксували спалах коронавірусу, 20 осіб пішли на самоізоляцію, серед них і голова ради Сергій Чернов.

Про це в середу, 30 вересня, повідомляє NewsRoom.

Спікер облради Володимир Дягілєв розповів, що серед співробітників апарату близько десяти хворих, проте діагноз підтвердили лише у деяких.

«Не все здавали тести. Наскільки мені відомо, на коронавірус захворіло два-три людини, решта перебувають на самоізоляції з ознаками хвороби, але тести вони не здавали», - уточнив він.

Кошти на боротьбу з коронавірусом: які прохання з регіонів відхилив урядГроші на придбання засобів індивідуального захисту, апаратів ШВЛ, медикаментів, дезінфекторів просили в областях, але так і не отримали.

За його словами, близько десяти хворих є і серед депутатів, проте точна кількість хворих не встановлена, оскільки народні обранці не зобов'язані надавати таку інформацію. Також Дягілєв зазначив, що голова облради Сергій Чернов перебуває на лікарняному з минулого тижня.

«Він на амбулаторному лікуванні, весь час на телефоні, і судячи з голосу, тримається бадьоро. Сподіваємося, наступного тижня вийде на роботу», - заявив він.

Тим часом у зв'язку зі зростанням захворюваності на коронавірус в регіоні депутати вирішили на два тижні перенести сесію: замість 1 жовтня засідання відбудеться 15 жовтня.

Нагадаємо, в Україні станом на 30 вересня тільки одна область відповідає критеріям МОЗ для пом'якшення карантину.

Також відзначимо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 4027 осіб, зафіксовано 64 летальних випадки, 2110 пацієнтів видужала.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: