ВР ухвалила заяву про невизнання виборів в Криму

Читать на русском
Рада ухвалила проєкт постанови щодо невизнання легітимності так званих місцевих виборів в Криму і Севастополі, які пройшли 13 вересня.
фото LIGA.net

Верховна рада ухвалила проєкт постанови щодо невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України - в Криму і Севастополі.

Проєкт постанови №4109 підтримали 276 нардепів.

Постачання води до Криму: як Росія тисне на Україну в гуманітарних питанняхТема скрутної гуманітарної обстановки в Криму сплановано з’являється в інформаційному просторі, щоб тиснути на українську владу, вважає експерт.

«ВРУ заявляє протест у зв'язку з черговим незаконним проведенням 13 вересня російською окупаційною адміністрацією «виборів губернатора Севастополя» і «довиборів депутатів» до так званої «державної ради Республіки Крим» і «Сімферопольської місцевої ради», - сказано в документі.

Рада заявила, що результати цього незаконного голосування, як і результати всіх попередніх виборів в Криму, є нікчемними з юридичної точки зору, не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

ВР звертається до членів парламентів іноземних держав і міжнародних парламентських організацій, які цього ще не зробили, дати принципову оцінку незаконним діям РФ щодо організації і проведенню цих «виборів».

Також Рада висловила подяку міжнародним партнерам, які вже заявили про невизнання легітимності виборів в Криму.

Нагадаємо, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявляв про те, що окупанти змушують кримчан відмовлятися від українських паспортів.

«Слово і діло» вивчило ситуацію з коронавірусом в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: