Уряд схвалив три проєкти з ЄС на 60 мільйонів євро

Читать на русском
Кабінет міністрів затвердив три угоди з Євросоюзом на загальну суму фінансування в 60 мільйонів євро.

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 30 вересня, затвердив три угоди з ЄС на загальну суму фінансування в 60 мільйонів євро.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Саміт Україна-ЄС: чи покращаться економічні умови асоціаціїОсновним питання переговорів України з ЄС мають стати умови покращення інвестиційного клімату, вважає експерт.

Перша угода передбачає фінансування програми «Кліматичний пакет для стабільної економіки: (САSЕ) в Україні». На ці цілі Євросоюз виділяє 10 млн євро.

Кошти спрямують на розвиток чистого й ресурсоефективного енергопостачання; скорочення викидів парникових газів, що руйнують озоновий шар; стимулювання переходу до кругової економіки, де один і той самий продукт використовується декілька разів.

Друга угода на 30 млн євро направлено на фінансування програми ЄС «Сильні регіони». Програма передбачає допомогу місцевій владі для подолання наслідків епідемії COVID-19, підтримки жителів регіонів, які постраждали від збройного конфлікту і на розвиток незалежних ЗМІ.

Третю угоду з ЄС на 20 млн євро укладено для розвитку громадянського суспільства в Україні та підвищення його можливостей брати участь у впровадженні реформ.

Нагадаємо, раніше посол ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що ЄС підготував для України ряд умов для отримання другого кредиту від Євросоюзу на 1,2 млрд. євро.

Також повідомлялося, що Україна може отримати від ЄС 300 млн євро на утеплення шкіл і лікарень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: