Розробник «Новачка» вибачився перед Навальним

Читать на русском

Один з розробників отрути «Новачок» Віл Мірзаянов, який проживає у США з 1995 року, вибачився перед російським опозиціонером Олексієм Навальним, котрийпостраждав від отруєння.
Фото: Скриншот

Один з розробників отрути «Новачок» Віл Мірзаянов, який проживає у США з 1995 року, вибачився перед російським опозиціонером Олексієм Навальним, котрийпостраждав від отруєння.

Про це вчений-хімік сказав в ефірі телеканалу Дождь.

«Приношу свої глибокі вибачення Навальному за те, що я брав участь у цьому злочинному бізнесі - розробці цієї речовини, якою він отруївся», - сказав він.

За словами Мирзаянова, все своє подальше життя він присвятив боротьбі проти застосування бойових отрут. Вчений повідомив, що в 1993 році він зустрічався з людиною, яка пережила отруєння «Новачком». Його симптоми були схожі на ті, які описав Навальний.

«Сейчас я парень, у которого дрожат ноги». Навальный рассказал о восстановлении после отравленияТелеканал Дождь

«Схожі всі симптоми. Він подолав, вижив. Мабуть, Навальному доведеться набратися терпіння. Але кінець кінцем він має бути здоровий», - сказа Мірзаянов, зазначивши, що на відновлення Навальному може знадобитися до року.

На думку Мирзаянова, ситуація з неможливістю написати слова на дошці, про яку розповів Навальний, пов'язана з проблемами передачі сигналів від головного мозку до функціональних органів, оскільки молекули «Новачка» перешкоджають розщепленню білка, який відповідає за передачу таких сигналів.

Нагадаємо, 20 серпня російському блогеру і антикорупціонеру Олексію Навальному стало зле в літаку, що летів з Томськк до Москви. Він втратив свідомість.

Пізніше його перевезли в клініку Берліна. Лікарі заявили, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок».

14 вересня Навального відключили від апарату ШВЛ.

При цьому США і Британія закликали РФ забезпечити прозоре розслідування отруєння Навального.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: