Отруєння Навального: чи надовго погіршились відносини Берліна та Москви

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Німецький уряд розглядає можливість припинення будівництва газопроводу «Північний потік-2» в якості реакції на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального бойовою нервово-паралітичною речовиною групи «Новачок». Загалом відносини двох країн значно погіршилися. Берлін готовий піти на особливу політику щодо Москви. У коментарі «Слово і діло» політолог Володимир Цибулько зазначив, що саме отруєння Навального стало останньою краплею для німецького уряду. Берлін, попри економічний інтерес, надовго припинить діалог із РФ.

«Те, що Німеччина посіла жорстку позицію щодо Росії після отруєння Навального, означає, що вже накипіло. Це більш, ніж показово. У такому разі навіть економічна доцільність не може виправдати подальших тісних контактів. Ця ситуація ставить Німеччину в досить принизливе становище. І персона Навального може переламати ситуацію, хоча в ситуації з Україною ми маємо десятки тисяч таких «Навальних», – сказав Цибулько.

Навальний зажадав повернути одяг, в якому він був госпіталізованийРосійський опозиціонер Олексій Навальний, який відновлюється після отруєння в німецькій клініці Шаріте, зажадав повернути одяг, в якому він був госпіталізований в Омську.

Політолог додав, що скандал, який спричинило отруєння опозиційного лідера Олексія Навального, змушує Німеччину віддалитися від зв’язків із Кремлем, попри тісні економічні зв’язки та безліч спільних проєктів.

«Передусім із російським ринком пов’язано близько 5 тисяч корпорацій, тому Німеччина розглядає Росію, як сировинний придаток і ринок збуту. Тому, звісно, проводячи свою політику, у Німеччині з цим рахуються та їхня позиція дуже відрізняється від позиції, скажімо, Сполучених Штатів. Але постійне адвокатство пані Меркель стосовно Путіна через системні злочини Кремля за останні десятиріччя поставили Німеччину в складне становище», – пояснив Володимир Цибулько.

Нагадаємо, про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального стало відомо 20 серпня.

Уряд Німеччини заявив, що Навального отруїли отрутою з групи «Новачок».

Олексій Навальний повністю прийшов до тями після отруєння минулого тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: