Зеленський віддав лікеро-горілчаний завод у Житомирі на приватизацію

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський передав держпідприємство Житомирський лікеро-горілчаний завод до управління Фонду держмайна для подальшої приватизації.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський передав непрофільний актив Державного управління справами – держпідприємство «Житомирський лікеро-горілчаний завод» – до управління Фонду держмайна для подальшої приватизації.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у вівторок, 29 вересня.

Велика приватизація: які об’єкти слід продати першимиПриватизація повинна відповідати комплексній економічній стратегії України, а не орієнтуватися на одноразові прибутки.

Зокрема, про це йдеться в підписаному президентом указі №412 «Деякі питання оптимізації переліку об'єктів державної власності, які забезпечують діяльність президента України».

Як наголошується в документі, завод у Житомирі передали на приватизацію з метою оптимізації переліку об'єктів державної власності, які перебувають в управлінні ДУС, проте не використовуються для забезпечення діяльності президента.

Отже, Житомирський лікеро-горілчаний перейшов до управління Фонду державного майна України для подальшої приватизації.

В ОПУ додали, що продаж заводу допоможе збільшити надходження до державного бюджету.

Нагадаємо, Рада запровадила мораторій на проведення аукціонів із продажу об'єктів великої приватизації на час карантину.

Раніше до держбюджету перерахували гроші від продажу київського готелю «Дніпро» (перший об'єкт у рамках старту великої приватизації).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: