Велику приватизацію заборонили на період карантину

Читать на русском
Верховна рада 2 вересня запровадила мораторій на проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації на час карантину.
фото Zoya Shu/112.ua

Верховна рада запровадила мораторій на проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації на час карантину.

За відповідний законопроект №3552 у другому читанні в середу, 2 вересня, проголосували 279 нардепів.

Велика приватизація: які об’єкти слід продати першимиПриватизація повинна відповідати комплексній економічній стратегії України, а не орієнтуватися на одноразові прибутки.

«Тимчасово, на період встановлення Кабінетом міністрів України карантину та обмежувальних заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), аукціони з продажу об'єктів великої приватизації не проводяться», - сказано в документі.

Також цим законом Рада підтримала встановлення парламентського контролю за приватизацією держмайна. Його здійснюватиме комітет ВР, до відання якого належать питання приватизації державного та комунального майна.

Комітет, відповідно до закону, отримує право вносити на розгляд Ради пропозиції щодо змін і доповнень до чинного законодавства з приватизації. Також він заслуховуватиме звіт про роботу Фонду державного майна і про хід приватизації, а також посадових осіб Кабміну, міністерств і відомств з питань приватизації.

Нагадаємо, в березні 2020 року Фонд держмайна призупинив велику приватизацію у зв'язку з пандемією.

Президент Володимир Зеленський в травні заявив, що велика приватизація продовжиться після COVID-19.

При цьому в липні був проданий перший об'єкт в рамках старту великої приватизації - київський готель «Дніпро» (за 1,1 млрд грн).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: