Письменниця й опозиціонерка Алексієвич залишила Білорусь

Читать на русском
Відзначається, що лауреат Нобелівської премії з літератури Алексієвич полетіла до Німеччини сьогодні рано вранці.
Фото: Reuters

Із Білорусі виїхала остання опозиціонерка, котра залишилась у країні та на свободі, член президії Координаційної ради опозиції Світлана Алексієвич.

Про це в понеділок, 28 вересня, повідомляє Tut.by.

Переслідування білоруських опозиціонерів: як довго триватиме кризаПереслідування політичних лідерів опозиції в Білорусі поглибить кризу в країні, проте Лукашенко може ще довго утримувати владу, вважає експерт.

Відзначається, що лауреат Нобелівської премії з літератури Алексієвич полетіла до Німеччини сьогодні вранці. Помічниця письменниці Тетяна стверджує, що від'їзд не пов'язаний із кримінальною справою щодо Координаційної ради.

«Вона полетіла у своїх особистих справах. У неї заплановані зустрічі, книжковий ярмарок у Швеції, на Сицилії їй вручатимуть нагороду», - розповіла Тетяна.

На питання, коли Алексієвич повернеться до Білорусі, помічниця відповіла: «Все залежить від того, як тут розвиватимуться події, і від її самопочуття».

Раніше експерти ООН в області прав людини звернулися до влади Білорусі із закликом звільнити опозиціонерку Марію Колесникову. Вони також просять Мінськ розслідувати її затримання.

Також нагадаємо, у Мінську затримали адвоката білоруської опозиціонерки Колесникової.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: