Забаганки Росії щодо ОРДЛО: чи піддається Київ на шантаж Москви

Читать на русском
Дмитро Васильєвполітичний експерт

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не йде на шантаж у переговорах щодо Донбасу. За його словами, наша держава робить все для збереження діалогу з Росією як із суб'єктом Мінського процесу. У коментарі «Слово і діло» політолог Дмитро Васильєв відзначив, що українська позиція щодо безпекового питання була послідовною. У Кремлі це розуміють, тому до передачі кордону під контроль Києва вибори в ОРДЛО неможливі.

«Ця тема нікуди не зникала. Проведення виборів в ОРДЛО – це забаганка Російської Федерації та їхніх «мавпенят» у так званих республіках. Українська влада ніколи не обіцяла, що вибори там проведуть за тих умов, які існують. Це можливо тільки після передачі кордону та тоді, коли виконається безпековий компонент та почне діяти українська влада на тих територіях», – сказав Васильєв.

На думку експерта, українська позиція влади була щодо цього питання послідовною, попри скандальні заяви деяких членів української делегації ТКГ.

Бойовики застосовують приховане мінування і заборонені міни – ОБСЄУ вересні бойовики кілька разів мінували мирну територію Донбасу, в тому числі і дороги біля лінії розмежування.

«Українська позиція ніколи змінювалась щодо цього і те, що президент це проговорив, він укотре підкреслив українську позицію», – пояснив політолог.

Васильєв відзначив, що Росія використовує цей фактор, але в Кремлі також розуміють, що вибори на території ОРДЛО за нинішніх умов провести неможливо.

«Вочевидь, що навіть за термінами ніякі вибори на тих територіях провести неможливо. Поїзд пішов і в Російській Федерації це також розуміють. Я думаю, що президент України дуже чітко артикулює та окреслює це питання», – підсумував експерт.

Раніше ОБСЄ знову виявила порушення перемир'я на Донбасі.

Також відзначимо, за інформацією ОБСЄ, на окупованому Донбасі бойовики розмістили танки і «Гради».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: