Латвія оголосила персонами нон грата близько сотні білоруських посадовців

Читать на русском
Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевічс прийняв рішення ввести безстрокову заборону на в'їзд до країни для сотні білоруських посадовців.
Фото з відкритих джерел

Латвійська влада оголосила персонами нон грата близько сотні представників білоруської влади.

Про це повідомляє МЗС Латвії.

Зазначається, що міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевічс прийняв рішення ввести безстрокову заборону на в'їзд до країни для 101 посадової особи Білорусі на підставі рішення латвійського Кабінету міністрів, а також після переговорів з МЗС Естонії і Литви.

Заборона на в'їзд до Латвії поширюється на посадових осіб АП Білорусі, МВС і осіб, які працюють у відомствах йому підпорядкованих, Мінзв'язку і інформації та Державного телерадіомовлення.

У список також увійшли посадові особи МНС, Генпрокуратури, Верховного і Конституційного судів, ЦВК, Мінської міської виборчої комісії, обласних та міських виконавчих комітетів та інших установ.

У латвійському МЗС зазначають, що влада Білорусі досі не змінила ставлення до мирних акцій протесту – в країні продовжується дискредитація демонстрацій, застосування непропорційної сили, блокування сайтів незалежних ЗМІ, порушуються кримінальні справи і конфіскуються носії інформації.

Також у відомстві додали, що вказані особи є причетними до організації та підтримки фальсифікації президентських виборів, що пройшли 9 серпня 2020 року, а також до подальшого насильницького придушення мирних протестів, арештів, обмеження роботи незалежних ЗМІ та поширення дезінформації в білоруських офіційних медіа.

Нагадаємо, країни Балтії першими запровадили санкції проти Лукашенка та чиновників Білорусі.

Також ми писали, що легітимність Олександра Лукашенка не визнали низка країн Європи та США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: