Українсько-угорські суперечності: за яких умов покращаться відносини двох країн

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідає Україну з офіційним візитом після того, як будуть вирішені проблемні питання двосторонніх відносин. У коментарі «Слово і діло» політолог Володимир Цибулько відзначив, що у відносинах двох країн вирішені основні суперечності. На його думку, Україна продемонструвала, що не буде створювати додаткових точок напруги.

«Угорці в рамках своєї політики спробували просунути в Україні особливу модель захисту прав угорської меншини в Україні. Судячи з того, що Угорщина в рамках НАТО підтримала отримання Україною особливого статусу. Вочевидь, дії української влади щодо створення компактного самоврядного району угорців на Закарпатті були доволі правильними», – сказав Цибулько.

Він додав, що суперечності між двома країнами фактично вирішені.

Угорщина закриває кордони для іноземців: кого пропустять з українцівЗ 1 вересня Угорщина в зв'язку з погіршенням ситуації з коронавірусом закриває кордони для іноземців.

«Створення компактного району проживання для найбільш впливової меншини – це крок української влади назустріч. По суті, вони отримали район, де політична вага Угорщини буде дуже високою внаслідок децентралізації», – уточнив експерт.

Цибулько зауважив, що дії України продемонстрували, що влада готова йти на розумні компроміси, щоб не створювати додаткові точки напруги.

«Там, де політика Угорщини виходить за рамки ЄС, це треба вирішувати в ЄС, а там, де ми можемо вирішити в рамках двосторонніх відносин, треба на це йти. Діалог, однозначно, покращився і створення Берегівського району – непогана пропозиція угорській владі налагодити відносини», – пояснив Володимир Цибулько.

Раніше повідомлялося, що зустріч президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана може відбутися наприкінці липня.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеби передав Сійярто офіційне запрошення від президента Зеленського на адресу Віктора Орбана «відвідати Україну в зручний для нього час».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: