США розширили санкційний список проти Росії

Читать на русском
Американський Мінфін запроваджує санкції проти кількох громадян РФ та російських компаній, які пов'язані з бізнесменом Євгенієм Пригожиним.
Фото з відкритих джерел

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти кількох росіян і російських компаній з мережі пов'язаного з Кремлем російського бізнесмена Євгенія Пригожина.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну США.

Зазначається, що Пригожин є лідером і фінансистом агентства інтернет-досліджень, російської ферми тролів, яка вперше потрапила під американські санкції у 2018 році.

Пригожин також вважається менеджером і фінансистом російської приватної військової компанії «Вагнер», яка проводить або проводила небезпечні і дестабілізуючі операції в зарубіжних країнах, зокрема і в Україні.

«У Євгенія Пригожина є міжнародна мережа прихильників для поширення його згубного політичного та економічного впливу по всьому світу. Сполучені Штати будуть продовжувати націлюватися на здатність Пригожина проводити операції по всьому світу» , - сказав міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Під нові санкції США потрапили вісім фізичних і сім юридичних осіб, причетних до діяльності Пригожина в Центральноафриканській республіці, сприяння діяльності ФСБ або участі в діяльності з ухилення від санкцій.

Нагадаємо, «Слово і діло» аналізувало, за яких умов санкційний тиск на Росію буде посилюватися.

Також ми писали, що Володимир Путін попросив світову спільноту позбутися санкцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: