Санкції проти Росії: за яких умов тиск на РФ буде посилюватися

Читать на русском
Антон Кучухідзеполітолог - міжнародник

Президент РФ Володимир Путін закликав світову спільноту звільнити торгівлю від санкцій. Це нібито необхідно для того, щоб стабілізувати економіку після пандемії. Водночас відносини Росії та Заходу можуть значно погіршитися після отруєння опозиційного політика Олексія Навального. У коментарі «Слово і діло» політолог Антон Кучухідзе висловив думку, що здійснювати тиск на Росію будуть продовжувати тільки в Штатах, оскільки це частина американської зовнішньої політики, водночас відносини з ЄС за деякий час можуть стабілізуватися.

«Можливо, якісь додаткові санкції проти Росії будуть, але поки що це просто заяви європейських політиків, тому особливого погіршення відносин ЄС з Росією не варто очікувати, тому й розраховувати на те, що ЄС посилить санкції проти Росії, не варто. Єдина країна, яка може на це піти, – це США», – сказав Кучухідзе.

Політолог зауважив, що після виборів президента США американська політика щодо Росії залишатиметься такою ж.

США готуються запровадити санкції проти Росії через отруєння Навального – ПомпеоДерждеп США розглядає можливість запровадити нові санкції проти Росії через отруєння Навального одразу після того, як будуть отримані необхідні докази.

«Хто б не прийшов та хто б не став президентом Сполучених Штатів Америки, їхній національний інтерес – тримати Росію в напрузі та стримувати всі її потуги щодо першості на світовій політичній арені. Росія є загрозою на рівні Стратегії національної безпеки, тому хто б не прийшов до влади, ставлення до Росії залишатиметься жорстким», – зазначив експерт.

На думку Кучухідзе, проєкт «Північний потік-2» триватиме, попри погрози Німеччини вбік Росії після отруєння опозиційного політика Олексія Навального.

Водночас США буде цьому протистояти через конкуренцію, яка склалася навколо європейського енергетичного ринку.

«Зараз буде протистояння навколо того, щоб витіснити російські енергоресурсів із європейських ринків. Буде розгортатися боротьба за європейський газовий та нафтовий ринок. Це природній інтерес і жодна політично кон’юнктура його не змінить», – пояснив Антон Кучухідзе.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що людство не засвоїло уроків Другої світової, оскільки деякі країни, зокрема Росія, намагаються поділити планету на сфери впливу.

Також ми писали, що Емануель Макрон розповів, чим може закінчитися криза в Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: