Підсумки роботи Ради: скільки законопроектів нардепи ухвалили протягом тижня

Читать на русском

Верховна рада плідно попрацювала цього тижня: депутати заслухали генерального прокурора Ірину Венедіктову, ухвалили зміни до регламенту, закон про розвідку, їм представили проєкт державного бюджету на 2021 рік. «Слово і діло» пропонує подивитися на підсумки парламентського тижня в цифрах.

З 15 до 18 вересня народні депутати ухвалили 11 постанов. Серед них постанова про призначення членів комісії з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (те, через що зараз розгорається скандал), про зміну в складі Ради Нацбанку, про створення ТСК для розслідування корупції в органах Державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, про звернення до Кабінету міністрів щодо вжиття заходів для забезпечення населення Донецької області безперебійним водопостачанням.

Крім того, Рада ухвалила 24 законопроекти: 11 – за основу та 13 – в цілому. У другому читанні, зокрема, був ухвалений закон про розвідку, закон, що забороняє нардепам (а також місцевим депутатам і мерам) брати на роботу близьких осіб, зміни до Виборчого кодексу щодо спрощення реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах (скасували довідку про відсутність судимості ), зміни до регламенту Ради.

Відзначимо, із 7 до 18 вересня в парламенті зареєстрували 15 постанов і 82 законопроекти (серед них державний бюджет на 2021 рік).

Детальніше про те, як пройшов тиждень у парламенті, можна прочитати в нашому матеріалі.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, які партійні обіцянки народні депутати можуть виконати або провалити на цій сесії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: