Лукашенко пообіцяв провести наступні вибори за новою Конституцією

Читать на русском
Сьогодні, 16 вересня, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що наступні президентські вибори в країні відбудуться тільки після схвалення нової Конституції.
flickr com

Сьогодні, 16 вересня, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що наступні президентські вибори в країні відбудуться тільки після схвалення нової Конституції. Він додав, що попередні вибори відбулися і тому не варто розбурхувати суспільство.

Про це повідомляє БелТА.

Реакція ВР на протести в Мінську: чи має Україна стратегію щодо БілорусіВ України немає стратегічної політики щодо розвитку відносин із сусідніми держави, включаючи, Білорусь, тому реакція ВР носить ситуативний характер, вважає експерт.

«Важливо сформувати єдине бачення того, який в перспективі повинна бути наша країна, її державний устрій. Це Конституція. Ми вибори провели, результат отримали. На цьому крапка. Певно, досить розбурхувати суспільство. Наступні президентські вибори - за (новою - ред.) Конституцією», - сказав Лукашенко.

Він також додав, що всі відповідні новації в новій Конституції мають бути обговорені на Всебілоруських народних зборах.

Нагадаємо, в Білорусі вже понад місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переміг Олександр Лукашенко.

У МВС Білорусі розповіли, скільки осіб затримали на акціях протесту 11 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: