Бюджет-2021: чи є реальним зростання економіки в наступному році

Читать на русском
Андрій Бліновекономічний і фінансовий експерт

До парламенту внесли проєкт державного бюджету на 2021 рік. Відповідний законопроект зареєстрували в Раді в понеділок, 14 вересня. Зокрема, у документі закладається зростання економіки у наступному році щонайбільше на 4%. У коментарі «Слово і діло» економіст Андрій Блінов зазначив, що порівняно з економічною базою нинішнього року, вірогідно, що економіка зростатиме швидшими темпами у 2021 році в тому разі, якщо не буде тотального карантину.

«Ситуація така, що в наступному році ми можемо отримати досить високі темпи. Це буде повністю пов’язано із базою нинішнього року і, можливо, навіть є такий момент, що попередні оцінки щодо 4% зростання економіки досить песимістичні. І цей показник буде вищим порівняно з повною зупинкою в березні, квітні, травні. Тому пік економічного зростання в наступному році припаде на другий квартал», – сказав Блінов.

До Ради внесли проєкт держбюджету-2021До парламенту внесли проєкт державного бюджету на 2021 рік. Відповідний законопроект зареєстрували в Раді в понеділок, 14 вересня.

Експерт зауважив, що з цієї причини рівень зростання економіки можуть бути навіть вищим і можна говорити про реалістичні показники, що закладені в бюджеті на наступний рік.

«Цього року, наприклад, ми мали у другому кварталі падіння економіки більше, ніж на 10%, порівняно з 2019 року. Відповідно, на тлі такої економічної бази у другому кварталі 2021 року ми можемо мати зростання до 4%, якщо, звісно, не буде тотального карантину», – підсумував економіст.

Нагадаємо, Кабінет міністрів під час свого засідання схвалив проєкт державного бюджету на 2021 рік. Також уряд підтримав бюджетоутворювальні законопроекти.

Пізніше Кабмін представив проєкт держбюджету – економіка України зросте у 2021 році на 4,6%, а номінальний ВВП складе 4 505,9 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: