Мігранти зі знищеного табору Морія відмовляються переселятися до нового табору

Читать на русском
Жителі знищеного вогнем табору для мігрантів на острові Лесбос не бажають переселятися до нового табору - вони хочуть отримати притулок в інших європейських країнах.
Фото: Anna Pantelia/Al Jazeera

Мігранти, які проживали у знищеному вогнем таборі Морія на грецькому острові Лесбос, не бажають переселятися до нового табору для мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.

Як ідеться в повідомленні, зараз тисячі мігрантів розмістилися в наметовому містечку на колишньому армійському стрільбищі.

Грецька влада запропонувала переселити їх до нового табору, але вони відмовляються від цієї пропозиції. Більшість мігрантів вимагає відправити їх до інших європейських країн або хоча б дати притулок на материковій Греції. На нове місце переїхали лише декілька сотень людей.

Водночас жителі Лесбоса вимагають від місцевої влади якнайшвидше позбутися мігрантів, мотивуючи це тим, що ті ведуть регіон до катастрофи.

«Ми рухаємося до катастрофи. Економічного зростання немає. У нас мав розвиватися туризм. Але вже 5-6 років туристів немає. Ми живемо в перманентному страху», — розповіла одна з мешканок села Морія.

Місцеві жителі вимагають остаточно закрити табір для мігрантів на острові.

Нагадаємо, масштабна пожежа залишила без даху над головою тисячі мігрантів у Греції.

Також ми писали, що для приборкання лісових пожеж у Греції задіяли авіацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: