У Британії продовжать випробування вакцини від COVID-19

Читать на русском
У Великій Битанії відновлять випробування вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca і Оксфордського університету.
фото з відкритих джерел

У Великій Британії відновлять випробування вакцини від коронавірусу фармацевтичної компанії AstraZeneca і Оксфордського університету.

Про це повідомляє BBC в неділю, 13 вересня.

У МОЗ назвали кількість наявних в Україні вакцинМОЗ опублікувало інфографіку про кількість наявних вакцин в Україні. В середньому по країні прогнозований рівень охоплення плановою вакцинацією на 2020 рік становить 78%.

За інформацією видання, напередодні в Оксфорді заявили, що продовження випробування вакцини від COVID-19 можна вважати безпечним. Як відзначили в університеті, вони очікували, що деякі учасники випробувань захворіють.

«Ця пауза показує, що ми завжди ставимо безпеку понад усе. Ми підтримаємо наших вчених, щоб вони виготовили ефективну вакцину якомога швидше», - заявив міністр охорони здоров'я Британії Метт Хенкок.

За його словами, зараз випробування вакцини можуть відновитися відповідно до рекомендацій Агентства з регулювання лікарських засобів і товарів медичного призначення Великої Британії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що випробування вакцини зупинили. Це був перший випадок припинення дослідження препарату. Причиною стало зараження COVID-19 волонтера з Великої Британії, якому ввели вакцину.

Рішення про призупинення випробувань підтримала ВООЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: