Україна стала учасницею «Партнерства Біарріц»

Читать на русском
Україна отримала офіційний статус учасниці Партнерства Біарріц - міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей.
president.gov.ua

Україна отримала офіційний статус учасниці «Партнерства Біарріц» - міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей для всіх.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в суботу, 12 вересня.

В Офісі президента нагадали, що ще в травні Кабмін проголосував за приєднання України до міжнародного «Партнерства заради миру Біарріц», яке ініціювала перша леді Олена Зеленська.

Індекс гендерного розриву: жінки зрівняються в правах з чоловіками через 100 роківУ Глобальній доповіді про ґендерний розрив у країнах світу під час ВЕФ-2020 йшлося про те, що гендерний паритет не буде досягнутий протягом 100 років.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба направив відповідний лист уряду до Міністерства Європи і закордонних справ Франції із заявою про участь України в проекті на постійній основі.

Офіційний лист-відповідь міністра Європи і закордонних справ Франції Жан-Іва Ле Дріана вручив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен на урочистій зустрічі з нагоди офіційного приєднання України до міжнародного партнерства Біарріц.

«Нові зобов’язання, які було взято українським урядом на законодавчому та нормативному рівнях у рамках «Партнерства Біарріц», – зокрема ті, що стосуються надання відпустки для догляду за дитиною як матері, так і батьку або ж впровадження законодавства щодо боротьби з проявами насильства домашнього, сексистського чи сексуального характеру, – є потужними кроками, що несуть конкретні зміни», - йдеться в листі міністра Європи і закордонних справ Франції.

В ОПУ уточнили, що тепер Україна як учасниця бере на себе зобов'язання в п'яти сферах: розвиток безбар’єрного публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення; навчання дітей принципів рівності жінок і чоловіків; запобігання насильству; зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків; створення більших можливостей для чоловіків піклуватися про дітей.

Нагадаємо, в грудні 2019 року Олена Зеленська ініціювала приєднання України до «Партнерства заради миру Біарріц».

«Слово і діло» вивчило, як змінювався гендерний склад Кабміну за час незалежності України і гендерний склад Ради за 30 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: