В ООН назвали кількість пошкоджених та зруйнованих шкіл на Донбасі

Читать на русском
За даними ЮНІСЕФ, діти та вчителя в 3500 навчальних закладах щоденно стикаютьсяз загрозами їхньому життю. Більш ніж 750 шкіл і дитячих садків були пошкоджені з початку бойових дій.
assodigitale

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає посилити захист учнів та шкіл на сході України. Про це повідомляє пресслужба організації.

За даними ЮНІСЕФ, через конфлікт на сході, діти та вчителі в 3500 закладах освіти майже щодня стикаються з загрозами їхньому життю. Понад 750 шкіл і дитячих садків були пошкоджені або зруйновані з початку бойових дій. Майже 400 тисяч дітей ходять до шкіл, розташованих поблизу лінії розмежування, де відбуваються обстріли.

Протягом попереднього навчального року було зареєстровано 19 атак на школи; п’ять із них трапилися у квітні 2020 року. Під час одного із інцидентів 17-річна дівчина отримала поранення осколками на шкільному подвір’ї.

«Така безпосередня близькість військових об’єктів створює серйозну небезпеку для дітей, вчителів та їхніх родин. Життя в умовах конфлікту має руйнівний вплив на психологічне та соціальне благополуччя цілого покоління дітей, що зростають на сході України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, від обстрілів на Донбасі з початку року постраждали 10 дітей.

Крім того, у ЮНІСЕФ закликали Кабмін не монетизувати «пакет малюка».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: