Індексація пенсій: яким категоріям та на скільки мають збільшити виплати

Читать на русском
Олексій Дорошенкодиректор Асоціації постачальників торговельних мереж

У Міністерстві соціальної політики планують провести індексацію пенсій для всіх пенсіонерів, оскільки сьогодні для деяких категорій виплати не індексуються, заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна. У коментарі «Слово і діло» директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко сказав, що індексація пенсій повинна відбуватися для всіх категорій та бути не нижче рівня інфляції.

«Ми розуміємо, що пенсії повинні індексувати на відсоток інфляції, тому минулоріч інфляція була не така вже й велика – на рівні 5-6%, цьогоріч закладали в бюджет на рівні 3%, а насправді буде десь 6%. Тому, звісно, на 6% треба проіндексувати пенсії всім категоріям», – наголосив Дорошенко.

Експерт зазначив, що слід проводити індексацію всіх категорій пенсії.

Мінсоцполітики хоче проіндексувати пенсії всіх категорійВ Україні планують провести індексацію пенсій для всіх пенсіонерів, оскільки для деяких категорій виплати сьогодні не індексуються.

«Минулого року додали 15%, тоді інфляція була меншою, але це той випадок, коли розподілили перед виборами. Це було найбільше зростання за років 10. Питання в тому, що кожного року пенсія зростає для всіх категорій людей, але вона зростає по-різному. На початку 2014 року, коли розгорнулася війна та був окупований Крим, найбільше зростала пенсія, яку отримували військовослужбовці. Після того, як вона почала трохи пригальмовувати, але суттєво зросли пенсії для пенсіонерів загальних категорій, потім – соціальні виплати. Тобто, якщо аналізувати, щорічно є лідерами зі зростання окремі категорії пенсій, але найменше завжди зростала соціальна пенсія. Тобто це виплати людям, які вийшли на пенсію не за роками або це інваліди. Ця пенсія іноді була втричі меншою, ніж всі інші. Можливо, зараз пенсії почнуть зростати однаково», – прокоментував Олексій Дорошенко.

Нагадаємо, в Мінсоцполітики запропонували щорічно індексувати пенсії в березні.

Також повідомлялося, що пенсії сім'ям воїнів, загиблих в АТО/ООС, планують переглянути.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: