У МВС повідомили, скільки очікується хасидів в Умані

Читать на русском
В цьому році в Умані на святкуванні єврейського нового року Рош га-Шана очікується 3 тисячі хасидів-паломників.
mvs.gov.ua

В цьому році в Умані на святкуванні єврейського нового року Рош га-Шана очікується 3 тисячі хасидів-паломників. При тому що роком раніше їх кількість становила 30-40 тисяч.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час наради за участю голови Нацполіціі Ігоря Клименка, мера Умані Олександра Цебрія, а також представників Міністерства закордонних справ і Міністерства культури, передає пресслужба МВС.

До України не пустили десятки хасидів – ДПСУПаломництво до Умані. У ніч на 28 серпня кільком десяткам хасидів було відмовлено у в'їзді до України.

«За різними підрахунками щорічно в Умань для святкування єврейського нового року приїжджало 30-40 тисяч осіб, в цьому році в зв'язку зі світовою пандемією місто відвідають близько 3 тисяч осіб. Всі паломники, які прибули до України до запровадженої урядом тимчасової заборони на в'їзд іноземців, пройдуть тести на COVID-19», - сказав Аваков.

За словами міністра, під час Рош ха-Шана в Умані будуть діяти технічні обмеження. Підрозділи МВС забезпечуватимуть правопорядок і безпеку на вулицях Умані.

Нагадаємо, в цьому році Кабмін заборонив хасидам відвідувати Умань через ситуацію з коронавірусом.

Раніше повідомлялося, що в Умані вже відбулися сутички хасидів з місцевими жителями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: