МОЗ хоче суттєво збільшити рівень вакцинації населення від грипу

Читать на русском
МОЗ планує збільшити кількість вакцинованих від грипу осіб до 1,5 мільйонів. Наразі кількість вакцинованих становить 300-400 тисяч.
Міністерство охорони здоров'я України

Міністерство охорони здоров’я планує збільшити кількість вакцинованих від грипу осіб майже в 4 рази. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Все, що стосується вакцинації проти грипу, ми вже розпочали цю комунікаційну програму, щодо необхідності тестування. Паралельно ми проводимо відповідні перемовини щодо завезення вакцин від грипу на територію країни. Ми хочемо суттєво збільшити цю кількість (вакцинованих громадян – ред.)», – зазначив міністр.

За даними МОЗ, зараз кількість людей, які вакцинуються від грипу складає 300-400 тисяч. Цю кількість планують збільшити до 1,5 мільйона осіб завдяки наступним діям: вакцина має бути в повному обсязі на ринку та планується зробити закупівлю тестів за бюджетні кошти для груп найбільшого ризику.

«Так, в нас є стратегія щодо суттєвого збільшення кількості вакцин проти грипу і завезення їх в країну, щоб збільшити кількість щеплень», – додає Степанов.

Нагадаємо, стала відома кількість українців, що перехворіли на грип минулого епідсезону.

Раніше у ВООЗ заявили, що через коронавірус страждає моніторинг ситуації з грипом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: