Україна отримає 135 млн доларів від Світового банку

Читать на русском
Україна і Світовий банк підписали угоду на 135 млн доларів. Частину коштів спрямують на проект з поліпшення охорони здоров'я, ще частину - на боротьбу з коронавірусом.

МОЗ України і Світовий банк сьогодні підписали угоду на 135 млн доларів. Гроші будуть спрямовані на додаткове фінансування спільного проекту щодо поліпшення сфери охорони здоров'я.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів у Facebook в п'ятницю, 15 травня.

Світовий банк виділить мільярди невідкладної допомоги на боротьбу з коронавірусомСвітовий банк виділить 12 млрд євро невідкладної допомоги на боротьбу зі спалахом коронавірусу нового типу.

Згідно з угодою, всього Україна отримає від Світового банку 135 млн. дол. Кошти підуть на додаткове фінансування проекту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей». Частина отриманих грошей, а саме 35 млн доларів, направлять на заходи щодо посилення захисту населення і протидії поширенню коронавірусу.

«Інша частина коштів буде використана на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах в регіонах України, а також на інші заходи в рамках впровадження реформи системи охорони здоров'я і зміцнення потенціалу НСЗУ», - розповіли в Мінфіні.

Нагадаємо, раніше Світовий банк схвалив додаткове фінансування для України в розмірі 150 млн доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: