Річниця Мінських угод: США закликали РФ вивести війська з України

Читать на русском
Посольство США в річницю Мінських угод закликало Росію повернути Україні повний контроль над її межами.
Фото: delo.uа

Посольство США з нагоди шостої річниці підписання Мінського протоколу закликало Росію повернути Україні повний контроль над її кордонами.

Про це йдеться в повідомленні посольства в Facebook, в суботу, 5 вересня.

Засідання ТКГ: чи варто погоджуватися на чергове відведення військВідведення військових сил на чергових чотирьох ділянках передчасне, оскільки обстріли на лініях розмежування тривають, вважає експерт.

«У шосту річницю підписання Мінського протоколу ми закликаємо Росію повністю виконати свої зобов'язання, вивести з України зброю і сили, які вона очолює, і повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами. Підтримка суверенітету і територіальної цілісності України з боку США залишається непорушною», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 року в Мінську на зустрічі Тристоронньої контактної групи було укладено попередній протокол до угоди про припинення вогню на Донбасі. Документ був підписаний представниками України, ОБСЄ та РФ.

19-20 вересня того ж року в Мінську за підсумками зустрічі ТКГ був підписаний меморандум про заборону застосування всіх видів зброї і ведення наступальних дій.

Згідно з меморандумом, сторони взяли на себе зобов'язання відвести свою важку військову техніку від лінії фронту на 15 км кожна, а вздовж російсько-українського кордону повинна була працювати місія ОБСЄ.

Як відомо, 2 вересня ТКГ погодила нові ділянки розведення сил і розмінування на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: