Програма 5-7-9 буде розширена – Петрашко

Читать на русском
Програма кредитування 5-7-9 буде розширена для середнього бізнесу, адже зараз вона діє тільки для мікро і малих підприємств.

Програма кредитування 5-7-9 буде розширена для середнього бізнесу, адже зараз вона діє тільки для мікро і малих підприємств.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко, передає пресслужба міністерства 4 вересня.

ВР ухвалила держгарантії щодо кредитів для бізнесуКабмін буде надавати держгарантії на портфельній основі щодо кредитів представникам малого та середнього бізнесу. Відповідний закон ухвалила Рада.

За його словами, на сьогодні за програмою вже видано бізнесу кредитів на суму близько 6,5 млрд грн.

«Зараз вже профінансовано бізнесу близько 6,5 млрд грн за програмою «5-7-9». Маємо стабільно приріст 700-800 млн на тиждень. Ми будемо мультиплікувати цю програму на інші категорії учасників, в інші функції, щоб мати ще більші результати», - сказав Петрашко.

Він уточнив, що найбільше програма 5-7-9 користується попитом в області сільського господарства (57% кредитів): 15% - промислова переробка, 15% - торгівля і виробництво.

Лідерами за сумами укладених договорів є Харківська (9%), Львівська (7%) і Київська (7%) області.

Нагадаємо, раніше Петрашко розповів про ефективність і попит на програму 5-7-9.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: