Через коронавірус страждає моніторинг ситуації з грипом – ВООЗ

Читать на русском
У світі через COVID-19 істотно знизився моніторинг захворюваності на грип. Перш за все, це пов'язано із завантаженістю лабораторій.
фото Denis Balibouse / Reuters

У світі через пандемію COVID-19 суттєво знизилася інтенсивність моніторингу за випадками захворювання на грип.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус на брифінгу в ВООЗ, передає пресслужба організації.

Друга хвиля COVID-19 може прийти із сезонним грипом – ЛяшкоДруга хвиля коронавірусу в Україні може прийти разом із сезонним грипом чи ГРВІ, які виникають восени або взимку.

«Відстеження захворюваності на грип або призупинилося, або падає в багатьох країнах, відбулося різке скорочення обміну інформацією про грип через пандемію COVID-19», - сказав Гебрейесус.

За його словами, така ситуація склалася через перевантаженість лабораторій, де проводять тести на COVID-19.

Серед інших причин він назвав роботу з перекваліфікації працівників для боротьби саме з коронавірусом,а також обмеження в роботі транспорту.

За його словами, доставка зразків з вірусом грипу в центри, які співпрацюють з ВООЗ, скоротилася в цьому році на 64%. Також на 94% скоротилося надання інформації про випадки захворювання на грип з даними про генетичну послідовність в бази всесвітньої наукової ініціативи GISAID.

«У порівнянні з минулими трьома роками, ми спостерігаємо сильний спад в масштабах тестування на грип в усьому світі», - додав Гебрейесус.

Нагадаємо, раніше Гебреесус попередив, що країни світу повинні бути готовими до можливого відновлення найбільшої небезпеки коронавірусной інфекції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: