У додатку «Дія» з'явиться електронний підпис

Читать на русском
За допомогою програми «Смарт-Дія» можна буде підписувати документи, отримувати адміністративні, фінансові та комерційні послуги прямо зі смартфона.
Фото з відкритих джерел

У мобільному додатку «Дія» з'явиться кваліфікована електронний підпис, який дозволить ідентифікувати українців без особистої присутності.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів 2 вересня.

Сьогодні, 2 вересня, під час засідання уряд схвалив експериментальний проєкт по реалізації електронного підпису «Смарт-Дія». Такий підпис діятиме протягом короткого періоду, що гарантує високий рівень безпеки.

За допомогою програми «Смарт-Дія» можна буде підписувати документи, отримувати адміністративні, фінансові та комерційні послуги прямо зі смартфона. Дистанційна ідентифікація буде здійснюватися на основі даних в Єдиному державному демографічному реєстрі та єдину інформаційну систему МВС, а також за допомогою FaceID.

Протягом пів року ці дані будуть використовуватися для формування короткострокового КЕП, а після завершення терміну потрібно буде знову проходити ідентифікацію за допомогою програми.

Передбачається, що послугою зможуть скористатися близько 8 млн українців з біометричними паспортами та смартфонами з NFC-модулем.

Раніше «Укрзалізниця» почала приймати цифровий студентський квиток з мобільного додатку «Дія» при посадці в поїзд. Документ також дає право на пільгу в 50%.

Також нагадаємо, Мінціфри запустило бета-тестування реєстрації ТОВ з допомогою порталу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: