У МОЗ розповіли про препарати від коронавірусу

Читать на русском
Зареєстровано чотири препарати, які можуть застосовуватися для лікування коронавірусу. Вони на різних стадіях випробування.
Фото МОЗ

В Україні досліджують відразу чотири препарати від коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, яке було опубліковано у вівторок, 1 вересня.

«Зареєстровано чотири препарати, які можуть застосовуватися для лікування коронавірусу. Вони на різних стадіях випробування. Ми чекаємо звітів і результатів клінічних випробувань. Думаю, що ми скоро побачимо результати досліджень застосування цих засобів в лікуванні коронавірусної хвороби», - заявив голова МОЗ.

Вакцина проти коронавірусу: як скоро Україна зможе закуповувати препаратУкраїна повинна продовжувати вести переговори щодо постачання вакцини, але на пріоритетну чергу сподіватися не варто, вважає експерт.

Він додав, що український уряд отримав право на подачу заявки для отримання вакцини від COVID-19 згідно з механізмом COVAX.

«Якщо говорити про пошук вакцини у світі, то за кордоном тривають клінічні дослідження 25 вакцин-кандидатів від COVID-19, з яких шість знаходяться на завершальній стадії клінічних випробувань. Уряд України отримав право на подачу заявки для отримання вакцини від коронавірусу згідно з механізмом COVAX (механізм глобального доступу до вакцин проти COVID-19, - ред.)», - повідомив міністр.

Степанов пояснив, що кожна країна, котра має право звернутися за вакциною, отримує її в обсязі, який дозволить провести щеплення близько 20% населення, що для України становить близько 8 млн доз. Вона буде використовуватися для профілактики COVID-19 в осіб із груп ризику та окремих вікових категорій.

Нагадаємо, число випадків коронавірусу в світі перевищило 25,4 мільйона.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: