Вакцина проти коронавірусу: як скоро Україна зможе закуповувати препарат

Читать на русском
Дмитро Шерембейголова правління БФ "Пацієнти України"

Казахстанську вакцину проти коронавірусу допустили до клінічних випробувань. Так, Всесвітня організація охорони здоров’я включила її до відповідного списку. У коментарі «Слово і діло» голова БО «100% життя» Дмитро Шерембей зазначив, що Україна повинна продовжувати вести переговри щодо постачання вакцини, але на пріоритетну чергу сподіватися не варто.

«Якщо навіть існує вакцина в Казахстані, але всі ті вакцини щодо яких уже йдуть клінічні дослідження на останніх стадіях, - в будь-якому випадку ми знаходимося не в пріоритеті. Перші країни, які отримають вакцину, - це ті країни, які інвестували свої ресурси у дослідження вакцини. Вони звісно в топі. Це країни ЄС, США», - сказав Шерембей.

Він додав, що при цьому неймовірний попит на вакцину буде у всьому світі, тому виробництво має бути зосереджене у країні, де існують відповідні потужності.

Оксфордська вакцина від COVID-19 сприяє виробленню антитіл – ЗМІВакцина проти коронавірусу, яка розробляється Оксфордським університетом і компанією AstraZeneca, здатна виробляти антитіла до вірусу.

«Я думаю, що швидкий спосіб отримати вакцину для всіх країн взагалі – це організувати масове виробництво в Індії. Тоді доступ отримають у всьому світі скоріше. Це через те, що в них розвинута система виробництва медикаментів і це дасть можливість задовольнити попит у всьому світі», - додав він.

При цьому, Шерембей вважає, що Україна не зможе задовольнити такий попит через те, що не вирішені інші проблеми. Однак, необхідно продовжувати переговори щодо постачання вакцини в майбутньому.

«Я думаю, що в України задача не виробляти вакцину, а захистити людей і концентруватися потрібно на цьому», - сказав Шерембей.

Вказано, що у даний список входить 33 вакцини з 19 країн світу. Ці вакцини розробляються компаніями або дослідницькими інститутами з таких країн як Великобританія, Китай, Росія, США, Німеччина, Японія, Індія, Південна Корея, Бельгія, Швеція, Сінгапур, Італія, Австралія, Тайвань, Куба, Франція, Австрія, і Канада.

За даними ВООЗ, казахстанська вакцина з деактивованим вірусом знаходиться у фазі 1/2 клінічного випробування.

Нагадаємо, Індонезія почне вакцинацію від коронавірусу цьогоріч.

Раніше в Китаї зареєстрували першу вакцину від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: