У львівському виші викрили нарколабораторію

Читать на русском
У Львові поліція викрила групу, яка влаштувала нарколабораторію у приміщенні університету. У затриманих вилучили 3 кг метадону, вартістю більш ніж 1,8 млрд гривень.
censor.net.ua

У Львові правоохоронці викрили групу, яка влаштувала нарколабораторію в приміщенні університету. Про це на свої сторінці у Facebook повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко.

За версією слідства, відомо про 4 львів’ян: організатора-співвласника львівського кальян-бару; завідувача лабораторії одного з львівських вишів (хімік, який виготовляв наркотичний засіб); працівника кальян-бару (співорганізатор, адміністратор сайту); працівника кальян-бару (фасувальник і розповсюджувач).

«За один раз виготовлялась партія від 1 кг особливо небезпечного наркотику «метадон». Це при тому, що доза 1 грама на «чорному ринку» сягає від 600 грн. Лабораторія з виготовлення «метадону» задокументована вперше. Збувався «товар» через спеціально створений Інтернет-магазин. Фігуранти надсилали наркотики поштою, отримавши перед цим передплату на банківські рахунки», — йдеться у повідомленні.

Лабораторія з виготовлення «метадону» задокументована вперше. «Метадон» — напівсинтетичний наркотичний засіб, що заборонений у всіх країнах світу через високу смертність.

За даними слідства, наразі задокументовано виготовлення для збуту «метадону», вагою майже 3 кг та вартістю понад 1,8 млрд грн. Сьогодні їх затримано при реалізації ще понад 1 кг ціною близько 700 тисяч грн.

Торговці розповсюджували товар по усій Львівщині, а покупцями були наркозалежні особи, які замовляли, переважно, від одного до кількох грам.

Наразі затриманим готується підозра з попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст.307, ч.3 ст.311, ч.2 ст.317 КК України та клопотання про обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, у столиці викрили діяльність масштабного наркосиндикату.

Раніше в Одеській області затримали рекордну партію кокаїну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: