У столиці викрили діяльність масштабного наркосиндикату

Читать на русском

27 серпня оперативники Націполіції викрили діяльність масштабного наркосиндикату, приблизний обіг якого становив 15 мільйонів гривень.
Нацполіція

Сьогодні, 27 серпня, оперативники Нацполіції припинили діяльність організації, учасники якої займалися виготовленням, зберіганням та розповсюдженням наркотиків в особливо великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

«Наприкінці 2019 року, правоохоронці затримали групу осіб, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Інформація про причетність до протиправних дій не знайшла підтвердження. Але подальше відпрацювання цього угрупування вивело правоохоронців на розгалужену мережу наркосиндикату», — йдеться в повідомленні.

25-річний раніше не судимий киянин налагодив схему придбання через інтернет великих партій накротиків з метою перепродажу. До свого бізнесу він залучив ще чотирьох осіб віком від 18 до 47 років. Згодом зловмисники почали самостійно виготовляти потрібний наркотовар. Крім того, вони об’єдналися з іншим угрупованням наркодилерів.

Під час санкціонованих обшуків було виявлено чотири нарколабораторії, де виготовляли психотропні речовини.

«У зловмисників вилучено майже 62 тисячі доларів США та 107 тисяч гривень, а також 1,2 кілограма амфетаміну, 14 кілограмів та 500 літрів прекурсорів, 300 таблеток Екстазі, 100 грамів марихуани, 600 пакувальних пакетиків, електронні ваги та ємності для виготовлення і зберігання наркотичних речовин. Крім того, вилучено вогнепальну та холодну зброю, вісім автомобілів, значну кількість оргтехніки, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, мобільні телефони та банківські картки. Загальна вартість вилучених наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів складає майже два мільйони гривень», — сказано в звіті.

Затриманим наркодилерам тепер загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Правоохоронці припинили діяльність масштабного наркосиндикатуНацполіція

Нагадаємо, 3 серпня в Одесі затримали рекордну партію кокаїну.

Раніше, у Києві затримали постачальників наркотиків військовим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: