У МЗС України відреагували на візит Путіна до Криму

Читать на русском
Україна направила Росії ноту протесту через візит президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму 27 серпня.
фото zn.ua

Україна направила Росії ноту протесту через візит президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму і міста Севастополя.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби МЗС України у четвер, 27 серпня.

Вода вже за графіком: Крим перестає бути райським місцемДії окупантів з Російської Федерації призвели до дефіциту прісної води в Автономній Республіці Крим.

«Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим неузгодженим з Україною візитом президента Російської Федерації В.Путіна до тимчасово окупованого РФ АР Крим і Севастополю, який почався 27 серпня 2020 року», - заявили в МЗС.

Як повідомляється, Україна продовжує розглядати цей візит (як і всі попередні поїздки російських чиновників до Криму і Севастополю) як грубе порушення російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України.

МЗС також розцінює цей візит як цинічне і демонстративне нехтування російською стороною загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, в тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН.

«У зв'язку з візитом президента РФ до Криму та м. Севастополя російському зовнішньополітичному відомству передана нота протесту», - додали в МЗС.

Як відомо, 27 серпня Путін прибув до Криму на відкриття нової траси.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розповів, як повертатимуть Кримський півострів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: