Зеленський обговорив з Помпео ситуацію на Донбасі та події у Білорусі

Читать на русском
Володимир Зеленський і державний секретар США Майк Помпео обговорили в телефонній розмові питання щодо Донбасу та ситуації в Білорусі.
Фото - ОПУ.

Президент України Володимир Зеленський і державний секретар США Майк Помпео обговорили в телефонній розмові питання щодо Донбасу та ситуації в Білорусі.

Як інформує пресслужба ОПУ, глава держави відзначив важливість фінансової допомоги від США для підтримання стабільності економіки й державних фінансів України.

Рік і три місяці роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиПрезидент Володимир Зеленський за місяць провалив п'ять обіцянок. Одна з них стосується грального бізнесу.

«31 день триває режим «тиші» на Донбасі. На щастя, бойові втрати серед наших військових відсутні. Це стало можливим і завдяки нашій роботі, і завдяки підтримці – Європи й вашій», – додав Володимир Зеленський.

Держсекретар Майк Помпео привітав це досягнення й відзначив, що Україна має двопартійну підтримку США.

Співрозмовники обмінялися думками і щодо міжнародних питань.

«Головне – щоб у Білорусі стабілізувалася ситуація, щоб було мирне врегулювання. Україна ніколи не втручалася й не планує втручатися у вибори будь-якої держави», – сказав Володимир Зеленський. Він також висловив надію, що воля білоруського народу буде реалізована найближчим часом.

Володимир Зеленський додав, що більш детально деякі питання двосторонніх відносин він обговорить із заступником Державного секретаря США Стівеном Біганом під час зустрічі у Кривому Розі.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський пояснив, що влада Білорусі та суспільство мають розпочати діалог.

Також він раніше заявив, що сподівається, що війна на Донбасі закінчиться в цьому році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: