У порту Бейрута виявили контейнери з небезпечними хімікатами

Читать на русском
Військовослужбовці ліванської армії виявили на території морського порту Бейрута 79 контейнерів з небезпечними хімікатами. Назву небезпечних речовин не розкривають.
Фото - Global Look Press.

Військовослужбовці ліванської армії виявили на території морського порту Бейрута 79 контейнерів з небезпечними хімікатами. Назву небезпечних речовин не розкривають.

Як повідомляє армійська пресслужба, військові вжили всіх необхідних заходів обережності.

Вибух у Бейруті зруйнував понад 600 історичних об'єктівЧерез вибух у порту Бейрута повністю або частково зруйновано близько 640 історичних об'єктів. Такі дані ЮНЕСКО.

«Спецпідрозділ інженерних сил разом з групою французьких експертів в ході обстеження території порту з 14 по 22 серпня виявили спочатку 25 контейнерів з потенційно небезпечними хімічними речовинами, а потім ще 54 контейнери», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що військові вжили всіх необхідних заходів обережності, враховуючи, що витік хімікатів становить загрозу для життя.

Нагадаємо, потужний вибух у Бейруті стався 4 серпня біля морського порту. Загинули близько 220 осіб, з них один громадянин України.

Більше сотні людей вважаються зниклими безвісти, ще понад 6 тисяч постраждали. Вибухова хвиля пошкодила десятки тисяч будівель в радіусі 10 км.

Генерального директора порту в Бейруті, в якому прогримів потужний вибух, заарештували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: