Україна за пів року втратила майже 10% обсягу торгівлі з іншими країнами

Читать на русском
Обсяг зовнішньої торгівлі товарами в січні-червні 2020 року склав 47,223 млрд доларів. Це на 9 відсотків менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Обсяг зовнішньої торгівлі товарами в січні-червні 2020 року становив 47,223 млрд доларів. Це на 9% менше, ніж за аналогічний період минулого року (52,175 млрд доларів).

Про це свідчать дані митної статистики України.

Зовнішня торгівля: з ким та чим найбільше торгувала Україна в 2019 роціНайбільше товарів Україна експортувала до Китаю, Польщі та РФ, а імпортувала – з Китаю, РФ та Німеччини. Продавали здебільшого агросировину, завозили переважно нафтопродукти та промтовари.

Отже, падіння товарообігу в червні дещо сповільнилося, оскільки за січень-травень було падіння на 10%.

За даними Державної митної служби, експорт товарів з України за перші шість місяців 2020 року становив 22,915 млрд доларів, що на 6% менше, ніж у минулому році, імпорт скоротився на 12% до 24,308 млрд доларів. Від'ємне сальдо зафіксовано на рівні 1,393 млрд доларів.

Нагадаємо, за прогнозом НБУ, у 2020 році через звуження зовнішнього попиту, падіння світових цін на товари, які переважають в українському експорті, поглибиться порівняно з попереднім роком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: