Чумак повідомив про вилучення з ОПУ документів часів Іловайської трагедії

Читать на русском
З Офісу президента України правоохоронці вилучили документи оперативних нарад часів Майдану та Іловайської трагедії.

З Офісу президента України правоохоронці вилучили документи оперативних нарад часів Майдану та Іловайської трагедії.

Про це в інтерв'ю «Цензор.НЕТ» заявив головний військовий прокурор Віктор Чумак у понеділок, 21 жовтня.

Роковини Іловайська: як нардепи та чиновники виконували обіцянки щодо розслідування причин трагедіїПокарати винних та притягти до відповідальності, завершити розслідування якнайшвидше, докладати всіх зусиль, щоб люди дізнались правду про трагедію, обіцяли політики. Розслідування триває, засуджених немає.

За його словами, після того, як президент Володимир Зеленський заявив, що хоче поставити крапку в розслідуванні справ Майдану та Іловайської трагедії, прокуратура вилучила документи оперативних нарад.

«Я прийшов і сказав, що ми будемо це розслідувати, поставив завдання перед процесуальними керівниками - і ми із ними погодили план додаткового розслідування. Вилучення документів було одним з пунктів цього плану. На підставі цих документів можна буде здобути інші факти або переглянути під іншим кутом ті, що в наявності», - зазначив Чумак.

Він також додав, що на сьогодні в суді є справа щодо агресії Російської Федерації, в якій фігурують тільки російські посадові особи.

Раніше Чумак розповів про розслідування справи щодо Іловайської трагедії.

Також нагадаємо, 23 червня 2016 року колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що восени 2016 року завершено розслідування кримінальної справи про Іловайськ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: