На Донбасі бойовики двічі порушили режим «тиші»

Читать на русском
20 серпня в зоні проведення ООС було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Втрат і поранень серед особового складу ЗСУ не зафіксовано.
Фото РБК

20 серпня в зоні проведення ООС було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Втрат і поранень серед особового складу ЗСУ не буор.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС вранці в п'ятницю, 21 серпня.

Зокрема, неприцільно постріли з кулемета великого калібру лунали поблизу Авдіївки, а з автоматичною станкового гранатомета противник вистрілив у Новоалександрівки.

«Оскільки, як і в попередні дні, постріли були провокаційними, наші військовослужбовці на них не реагували і вогонь у відповідь не відкривали», - відзначили в штабі ООС.

З початку поточної доби, 21 серпня, в смугах відповідальності українських бойових бригад обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не відзначено, на всіх ділянках фронту спостерігалася тиша.

Черговий обмін полоненими: чого досягла оновлена українська делегація в ТКГУкраїна повинна пильнувати вирішення принципових питань, таких як виведення російських військ з території Донбасу, вважає експерт.

Крім того, в штабі ООС повідомили, що сапери розмінували близько дев'яти гектарів території в прифронтовому районі та передали на знищення п'ятдесят один знайдений вибухонебезпечний предмет.

Також, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об'єднаних сил проводять роботи із відновлення пошкоджених житлових будинків і об'єктів інфраструктури. Тільки за минулу добу вони проводили роботи на 29 таких об'єктах і відремонтували чотирнадцять із них.

Вчора, під час огляду території нежилого домоволодіння в місті Попасна в Луганській області прикордонники зі складу ООС ліквідували схрон із боєприпасами.

Всього було виявлено три протитанкові міни ТМ-62, три гранати РГД-5, три гранати Ф-1, дві гранати ВОГ-17 і велику кількість патронів.

Раніше глава ТКГ Леонід Кравчук заявив про ультиматум Росії щодо Донбасу.

Також відзначимо, ТКГ погодила нові ділянки розведення сил на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: