У Москві затримали опозиціонера Навального

Читать на русском
Засновника Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального затримали в офісі організації.

Засновника Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального затримали в офісі організації.

Про це повідомила в Twitter його речниця Кіра Ярмиш.

За її словами, Навальний не чинив опору. В офісі ФБК проходить обшук у справі про відмивання коштів, пишуть співробітники фонду в соцмережах. Всі інші працівники організації – на волі.

У жовтні ФБК був внесений в реєстр іноземних агентів через зарубіжне фінансування. Організація спробувала оскаржити це рішення, але суд став на бік влади.

За кілька місяців до цього Слідчий комітет порушив стосовно декількох керівників ФБК кримінальну справу про відмивання коштів. Слідство вважає, що в 2016-2018 роках близькі до фонду особи та його співробітники легалізували через рахунки ФБК близько мільярда рублів. Гроші були отримані злочинним шляхом від третіх осіб, відзначали в СК.

Нагадаємо, Хорошевський районний суд Москви 1 липня заарештував на десять діб опозиціонера, голову Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального.

25 липня опозиціонер був знову затриманий у Москві. Симоновський суд Москви ухвалив рішення заарештувати опозиційного політика Олексія Навального на 30 діб.

Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію виплатити опозиціонеру Олексію Навальному понад 22 тис. євро за домашній арешт, повідомляється на сайті ЄСПЛ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: