США відновлять санкції ООН проти Ірану

Читать на русском
Держсекретар США Майкл Помпео відвідає штаб-квартиру ООН в Нью-Йорку, щоб повідомити Раду Безпеки про рішення Вашингтона почати процес відновлення санкцій проти Ірану.
Фото - Andrew Harnik / AP

Держсекретар США Майкл Помпео відвідає штаб-квартиру ООН в Нью-Йорку, щоб повідомити Раду Безпеки про рішення Вашингтона почати процес відновлення санкцій проти Ірану.

Як повідомляється в оприлюдненій напередодні заяві Держдепартаменту, через 30 днів після цього санкції будуть відновлені.

«Держсекретар Помпео з 20 по 21 серпня відправитися в Нью-Йорк, щоб повідомити РБ ООН про те, що США ініціюють процес відновлення санкцій ООН проти Ірану. Через 30 днів після повідомлення низку санкцій ООН буде відновлено, в тому числі вимогу про те, щоб Іран припинив всю діяльність, пов'язану зі збагачення урану. Це також стосується і продовження 13-річного збройового ембарго щодо Ірану», - йдеться в повідомленні.

У Держдепартаменті зазначили, що повідомлення Вашингтона є наслідком того, що американський проект резолюції про продовження збройового ембарго щодо Ірану 14 серпня не набрав в Радбезі ООН потрібної кількості голосів: більшість країн при голосуванні утрималися, а Росія і Китай виступили проти.

У рамках своєї поїздки Помпео також має намір зустрітися з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем.

Раніше в ООН закликали Білорусь вирішувати конфлікт шляхом діалогу.

Також в ООН опублікували другу доповідь про ситуацію в включеному Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: