Помпео повідомив про нові санкції США щодо Ірану

Читать на русском
США дають Ірану два місяці на завершення проектів щодо ядерної програми, після закінчення цього терміну вони будуть потрапляти під санкції.

США дають Ірану два місяці на завершення проектів щодо ядерної програми, після закінчення цього терміну вони будуть потрапляти під санкції.

Про це 27 травня заявив держсекретар Майк Помпео.

«Сьогодні я припиняю скасування санкцій щодо іранських проектів, пов'язаних з СВПД (Спільним всеосяжним планом дій). Обмеження набудуть чинності через 60 днів», - написав Помпео в своєму Twitter.

При цьому глава американського зовнішньополітичного відомства повідомив, що єдиним винятком з санкцій США стане 1-й енергоблок Бушерської АЕС.

Крім того, Помпео запровадив санкції відносно двох лідерів іранської програми ядерного збагачення - Маджида Агаі і Амджада Сазгара. За його словами, іранські вчені повинні зробити вибір між продовженням робіт за межами ядерної сфери або перебуванням під санкціями.

9 травня держсекретар США заявив, що Штати будуть домагатися продовження збройового ембарго в ООН стосовно Ірану і задіють для цього всі дипломатичні можливості. Він також наголосив на неприпустимості для Ірану мати ядерну зброю.

Раніше США запровадили низку винятків в санкції відносно Ірану через спалах коронавірусу в країні.

Також США запровадили санкції проти Організації з атомної енергії Ірану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: