У Білорусі проти Координаційної ради відкрили кримінальну справу

Читать на русском
Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти Координаційної ради опозиції за статтею 361 Кримінального кодексу Білорусі захоплення влади.
Фото: учасник координаційної ради Білорусі Павло Латушко (facebook com kupalauski by)

Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти Координаційної ради опозиції за статтею 361 Кримінального кодексу Білорусі «захоплення влади».

Про це заявив генеральний прокурор Білорусі Олександр Конюк, передає «Супутник Білорусь».

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

«Створення та діяльність Координаційної ради спрямовані на захоплення державної влади, а також на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь», - заявив Конюк.

Стаття передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Відзначимо, 15 серпня штаб кандидата в президенти Світлани Тихановської почав формування Координаційної ради. Вона покликана обговорювати та розробляти безпечні й стабільні механізми забезпечення передачі влади. До складу Ради увійшли близько ста осіб.

Раніше опонент президента Білорусі на виборах Світлана Тихановська записала відеозвернення до лідерів Євросоюзу, в якому назвала минулі вибори нечесними, непрозорими і сфальсифікованими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: