У Вінницькій області в психоневрологічному інтернаті виявили коронавірус

Читать на русском
У Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті Вінницької області зафіксували спалах коронавірусу. Недуг виявили у молодшої медичної сестри та п'яти клієнтів.

У Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті Вінницької області зафіксували спалах коронавірусу. Недуг виявили у молодшої медичної сестри та п'яти клієнтів.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОДА.

За словами заступника голови ОДА Наталії Заболотної, перший випадок захворювання COVID-19 в будинку-інтернаті встановили 12 серпня у молодшої медсестри, яка була контактною особою і з 5 серпня перебувала на лікарняному.

Відзначається, що вже проведено тестування 41 особи: контактним співробітникам і клієнтам (6 співробітників і 35 клієнтів установи). Також захворювання підтвердилося ще й у 5 клієнтів будинку-інтернату.

«Підопічних установи, хворих на COVID-19, госпіталізували для посиленого контролю за станом їхнього здоров'я. На цей час вони відчувають себе задовільно. Ще у 44 співробітників відібрані біоматеріали для аналізів на ПЛР. Тестування буде продовжено, щоб охопити всіх працівників і клієнтів установи», - зазначила Заболотна.

Зараз в будинку-інтернаті посилили карантинні мері. Хвора співробітниця закладу перебуває вдома на самоізоляції, стан її здоров'я задовільний.

Нагадаємо, в Китаї зареєстрували першу вакцину від коронавірусу.

Також відзначимо, в Україні за минулу добу коронавірус підтвердили у тисячу чотириста шістдесят чотири людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: