У Китаї зареєстрували першу вакцину від коронавірусу

Читать на русском
У Китаї зареєстрували першу вакцину від коронавірусу. Патент на вакцину був виданий Національним управлінням інтелектуальної власності.
freepik

У Китаї зареєстрували першу вакцину від коронавірусу. Патент на вакцину був виданий Національним управлінням інтелектуальної власності.

Про це повідомляє агентство Xinhua в понеділок, 17 серпня.

Заявку на патент подали ще в березні, але схвалили тільки зараз, тому що вакцина мала пройти випробування.

Вакцина містить генетичний матеріал коронавірусу. Завдання препарату - змусити організм людини виробляти антитіла, здатні розпізнавати спайк-білок коронавірусу і боротися з ним.

Дослідження на перших двох етапах показали ефективність і безпеку зразка. Тепер триватиме остання фаза у вигляді масового тестування. На останньому етапі тестування вакцини належить з'ясувати тривалість захисту, безпечну дозу для різних категорій людей.

Раніше в ВООЗ повідомили, що світу необхідно кілька варіантів вакцини від коронавірусу, щоб ефективніше боротися з інфекцією.

Також нагадаємо, в ВООЗ повідомили про те, що на розробку вакцин проти коронавірусу і доступ до неї іншим країнам треба понад 100 мільярдів доларів. На сьогодні уряди різних країн виділили лише 10% від необхідної суми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: