Україна та Британія уклали оборонні угоди

Читать на русском
Крім того, міністр подякував британським партнерам за незмінну підтримку України та плідне двостороннє співробітництво.
Фото: mil.gov.ua

Україна і Велика Британія уклали низку домовленостей в оборонному секторі.

Про це повідомив у вівторок міністр оборони України Андрій Таран на брифінгу з британським колегою Беном Уоллесом, пише пресслужба відомства.

«Основна увага була приділена обговоренню актуальних питань, що становлять взаємний інтерес. А саме оцінці ситуації з безпекою на сході України і в Азово-Чорноморському регіоні, тенденціям і перспективам її розвитку та шляхів реагування на загрози, котрі виникають. Ми також обговорили стан і перспективи імплементації завдань оборонної реформи, питання євроатлантичної інтеграції в контексті максимального використання нових інструментів оборонного і військового співробітництва, які отримала Україна з набуттям статусу партнера НАТО з розширеними можливостями», - сказав він.

Нове міністерство: як вплине оборонно-промислове відомство на «Укроборонпром»Створення оборонно-промислового міністерства не поліпшить галузь без впровадження системних узмененій, вважає експерт.

Таран зазначив, що українська і британська делегації виділили пріоритети військового співробітництва, де ключове місце посідає питання розвитку здібностей і підвищення бойового потенціалу ВМС ЗС України за участю Великої Британії.

Крім того, міністр подякував британським партнерам за незмінну підтримку України та плідне двостороннє співробітництво.

Своєю чергою Уоллес подякував українській стороні за тісну співпрацю оборонних відомств з багатьох напрямків і запевнив у незмінності позиції уряду Великої Британії з підтримки України в сучасних умовах з безпеки.

Раніше «Укроборонпром» передав Міноборони останню партію БТР-4Е.

Також нагадаємо, в Кабміні анонсували звільнення керівництва «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: