На вакцини від COVID-19 потрібно понад 100 млрд доларів – ВООЗ

Читать на русском
На розробку вакцин проти коронавірусу і доступ до неї іншим країнам необхідно понад 100 мільярдів доларів.
фото REUTERS

На розробку вакцин проти коронавірусу і доступ до неї іншим країнам необхідно понад 100 мільярдів доларів. На сьогодні уряди різних країн виділили тільки 10% від необхідної суми.

Про це заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус в понеділок, 10 серпня, передає Globalnews.

У Туреччині починають випробовувати на людях вакцину від коронавірусуВлада Туреччини схвалила проведення клінічних випробувань однієї з вакцин проти коронавірусу на людях.

«Це тільки частина глобальних інвестицій, які потрібні для того, щоб всі і всюди мали доступ до цих інструментів. Тільки на вакцини буде потрібно більше $100 млрд», - підкреслив він.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко раніше повідомив, що після створення вакцини від коронавірусної хвороби Україна отримає 8 мільйонів доз. Це передбачено механізмом глобального доступу до вакцин COVAX.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна повинна бути серед перших країн, які отримають вакцину від коронавірусної інфекції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: