Заява про відмову Ірану платити компенсацію МАУ була помилкою - МЗС

Читать на русском
Він додав, що літак МАУ був застрахований в одній з європейських страхових компаній, проте це не звільняє іранську сторону від виплати компенсації.

Заява голови Центральної страхової організації Ірану Голамреза Сулеймані про відмову іранської сторони платити компенсацію авіакомпанії МАУ за збитий літак є не офіційною позицією іранського уряду. Ця заява була або помилково перекладена, або вирвана з контексту.

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

«Я зв'язався з заступником міністра закордонних справ Ірану та отримав чітку відповідь, що пан Сулеймані не уповноважений робити такі заяви від імені уряду. Зазначена заява була або помилкою в перекладі, або вирваною з контексту», - повідомив Енин.

Він додав, що літак МАУ був застрахований в одній з європейських страхових компаній, проте це не звільняє іранську сторону від виплати компенсації.

«З іранською стороною ми домовилися, що питання виплати компенсації МАУ буде одним з питань для обговорення під час найближчого раунду переговорів», - сказав Єнін, додавши, що попередньо, наступний раунд переговорів відбудеться в середині жовтня.

Нагадаємо, на початку тижня з'явилася інформація про те, що Іран не платитиме компенсацію за збитий літак МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: