МОЗ отримало рекордну кількість підозр на коронавірус

Читать на русском
Центр громадського здоров'я 13 серпня одержав рекордну кількість підозр на COVID-19 за весь час епідемії в Україні.
Цензор

Центр громадського здоров'я 13 серпня одержав рекордну кількість підозр на COVID-19 за весь час епідемії в Україні.

Про це йдеться в пресцентр ЦГЗ у четвер, 13 серпня.

Так, за сьогодні було отримано 2004 підозри на інфекцію, що майже на 200 більше зафіксованого напередодні максимуму в 1809.

Коефіцієнт кореляції з кількістю хворих за останні кілька тижнів становить близько 0,7, що вказує на високий взаємозв'язок між ними та дає підстави стверджувати, що найближчими днями в Україні знову буде зафіксований новий рекорд кількості хворих.

Бюджетна алхімія: як перерозподілили кошти з утворенням антикоронавірусного фондуСкільки грошей забрали в різних міністерств, Кабміну, Верховної ради, університетів та інших установ на закупівлю масок, медичного обладнання, а також виплату лікарям та безробітним.

Минулого тижня при зростанні числа підозр до рівня близько 1800 три дні поспіль фіксувалися максимуми числа хворих: від 1318 до 1489 на день. На цьому тижні після традиційного спаду в вихідні та понеділок кількість хворих досягла спочатку 1433, а в четвер Міністерство охорони здоров'я повідомило про новий рекорд - +1592 осіб.

Основні статистичні показники епідемії COVID-19 в Україні безперервно погіршуються вже понад три тижні. Зокрема, середня за тиждень добова захворюваність досягла 1333 чол., а за два тижні - один тисяча двісті тридцять дев'ять осіб., тоді як в першій половині липня ці показники вдалося зменшити відповідно до 917 чол. до 739 чол. і з 847 чол. до 717 чол.

Серед інших показників, які швидко ростуть вже понад три тижні, - кількість хворих на туберкульоз COVID-19 зараз. Три тижні липня цей показник тримався в межах близько 26-26,5 тис., проте тепер зріс до 37,9 тис.

Крім того на новий максимум вийшло число госпіталізованих за добу: усереднене за тиждень - 268 чол., за два тижні - 253, тоді як три тижні тому в період тимчасового зниження захворюваності щодня госпіталізували в середньому 176-177 осіб.

Нагадаємо, станом на 13 серпня необхідним критеріям не відповідають 11 регіонів України та Київ. Дані області поки що не можуть пом'якшувати карантин.

Також відзначимо, в Україні 13 серпня зафіксований новий антирекорд по COVID-19. За добу коронавірусну хворобу виявили у тисячу п'ятсот дев'яносто дві людина. Всього в Україні з початку пандемії 86 140 випадків коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: