Уряд спростив умови роботи газового ринку

Читать на русском
Кабмін установив розмір страхового запасу газу на 2020 рік у розмірі 0% від запланованих місячних обсягів продажів у наступному місяці.

Кабмін установив розмір страхового запасу газу на 2020 рік у розмірі 0% від запланованих місячних обсягів продажів у наступному місяці.

Відповідне рішення було схвалено під час засідання уряду в середу, 12 серпня.

Прийнята постанова сприятиме зменшенню фінансового навантаження на постачальників газу, дасть можливість нормально працювати вільному ринку, відзначається в документі.

Підготовка до опалювального сезону: чи зростуть ціни на газПорівняно з минулим опалювальним сезоном ціна не зросла, але реально газ дорожчатиме щомісяця до лютого, вважає експерт.

Кабінет міністрів у 2019 році зобов'язав газопостачальні компанії створювати страховий запас газу в розмірі 10% запланованих місячних обсягів продажу в наступному місяці.

Оператором цього страхового ресурсу була призначена держкомпанія НАК «Нафтогаз України», якій газотрейдери платили за зберігання страхового запасу.

Нагадаємо, Україну наростила обсяг газу у своїх підземних сховищах, станом на 10 серпня він збільшився до 23,294 млрд куб. м.

Як відомо, в цьому році Україна оновила рекорд за запасами газу. Нинішній сезон закачування стане найпродуктивнішим за всю історію українських газосховищ

Також повідомлялося, що в Україні перевірятимуть якість скрапленого газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: