Квартири для Нацгвардії в Бучі: експосадовця НГУ відпустили під зобов'язання

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув ще одне клопотання детектива узгодженого прокурором про застосування запобіжного заходу підозрюваному.

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього начальника одного з управлінь Головного управління Національної гвардії України, якого НАБУ та САП підозрюють у причетності до заволодіння 17,3 млн грн Нацгвардії на купівлі квартир у Бучі Київської області.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

За даними «Слово і діло», йдеться про екскерівника управління розквартирування та капітального будівництва логістики ГУ НГУ Леоніда Сікору.

«10 серпня слідчий суддя ВАКС застосував до ексначальника одного з управлінь Головного управління НГУ запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На підозрюваного покладено додаткові процесуальні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не залишати населений пункт, у якому він перебуває, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 10 жовтня», – інформують у суді.

Як відомо, 7 лютого Офіс генерального прокурора передав до НАБУ справу про 17,3 млн грн збитків Нацгвардії. У цій справі тоді вже було повідомлено про підозру чотирьом особам: колишньому начальнику управління розквартирування та капітального будівництва логістики Главку НГУ Леоніду Сікорі, його колишньому заступнику - ексначальнику відділу цього управління Олександру Ярошу, директору ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» Дмитру Лашковіцеру та керівнику ЖБК «Буча-Житлобуд №1» Войналовичу.

За версією слідства, власник «Бучажитлобуд-Кредит» Андрій Немерюк організував схему заволодіння 17,3 млн грн НГУ, які були виділені з державного бюджету на придбання житла для військовослужбовців НГУ. Як встановили детективи, він залучив до свого плану начальника управління розквартирування та капітального будівництва логістики Головного управління НГУ Сікору, керівника фінансового відділу цього ж управління НГУ Модлінського та директора ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» Дмитра Лашковіцера та керівника ЖБК «Буча-Житлобуд №1» Олега Войналовича. До реалізації злочину ці особи також залучили заступника начальника управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії Олександра Яроша. Однак, як з’ясувало слідство, до складу групи він не входив.

Для реалізацію плану вони забезпечили перемогу ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» на придбання у них квартир в Бучі Київської області, а саме житловому комплексі Forest Land. Дотепер договори купівлі квартир не виконані у зв'язку з непридатністю квартир для проживання. Немерюк і начальник фінвідділу НГУ перебувають у розшуці. Їм підозру вручили заочно. Наразі слідство у справі завершене і матеріали відкриті стороні захисту.

Нагадаємо, ВАКС відпустив під особисте зобов'язання підозрюваного у справі квартир для НГУ в Бучі. Пізніше суд обрав запобіжний захід ще двом підозрюваним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: